Press

NEWS


Articles, info, prices and expositions

Recent Exhibitions/Publications


'CC de Meent-Alsemberg 2012' 'Photoshop magazine 11' '

Randgeval-Wezembeek Oppem'

'Ballet op verlaten plaatsen- Halle'

'Herdenking Slag van Waterloo'

'Wieze 2017 Oktoberhallen'

'CC de Meent-Alsemberg' 2019

Kunstzaal Van Heijningen - Den Haag 2019 -

Publieksprijs Schilderij van het jaar 2018

'GC De Moelie 2019'

TV Familie Interview/Wim Soutaer

Expo Bilzen 2021

Kunstmarkt Bilzen 2021


Check it out now!

G


Expo CC het Vondel - Halle

5 Oktober - 1 Februari 2022

SCHILDERIJ VAN HET JAAR 2018



De 10 finalisten exposeren allemaal hun genomineerde werk tijdens de expositie in de Kunstzaal van Heijningen op het Noordeinde in Den Haag. 2t/m 24 februari 2019.
Tijdens de prijsuitreiking op zaterdag 2 februari 2019 wordt bekend gemaakt welk werk Schilderij van het jaar 2018 is geworden en wie dus de hoofdprijs van € 2018,- in ontvangt mag nemen. Ook wordt dan de volgorde van de top 10 bekend gemaakt.

Ken Huys mag zich met zijn schilderij 'Maestro Stromae' de winnaar van de Publieksprijs 2018 noemen. Zijn werk heeft de meeste stemmen gekregen van het publiek en hierdoor ontvangt hij een pakket van kunstenaarsmaterialen t.w.v. €250,- aangeboden door Colourstock. Ook zijn schilderij wordt in kunstzaal van Heijningen geëxposeerd.



Wim Soutaer in de wolken.

'Het mooiste kerstcadeau ooit!'


Wim Soutaer (45) heeft met kerst een vierdelig gezinsportret cadeau gekregen. Hij is er helemaal weg van. En dus hangen in zijn living nu z'n 12-jarige dochter Emma (uit z'n vorige huwelijk), dochtertje Lilou (2), z'n vrouw Kim en hijzelf te blinken. Alle vier in opvallende blauwe tinten. 'Gekregen van mijn petekind Ken Huys, die kunstenaar is', zegt Wim. 'Ik kan er uren naar kijken, zo móói!' Ik had ooit één van Ken z'n schilderijen gezien, waarvoor hij ook dat schitterend blauw had gebruikt. En hij heeft onthouden dat ik er zo onder de indruk van was. Daarom via deze weg nog eens: héél erg bedankt, Ken. Jij bent een straffe gast!'

Greta Thunberg
Wim Soutaer is overigens niet de enige BV die op werken van Ken Huys te zien is. 'Ja, hij schildert graag bekende gezichten', zegt Wim. 'Zo heeft hij ook al portretten gemaakt van Giovanni Kemper, Koen Wauters, Mathias Vergels en Stromae.
Met dat laatste portret won Ken zelfs een internationale prijs, Ja hij is goed bezig. Hij heeft ook een portret van Greta Thunberg gemaakt, en die vond dat geweldig. Ze stuurde Ken daarover trouwens een berichtje. Hoe cool is dat?'
Meer info over de werken van Ken Huys vind je op www.kenhuys.be en op zijn instagram én youtube-pagina. Absoluut de moeite!


Artistieke en jonge talenten krijgen een eigen podium

   

    zaterdag 18 mei 2013, 03u00

    Auteur: ddl


TERVUREN/KORTENBERG - Wie zin heeft om van zondag 26 mei een zonnige en culturele namiddag te maken is van harte welkom op de Randgeval kunstententoonstelling.


Ontluikend talent uit de regio krijgt de kans om zijn/haar kunstvorm voor te stellen. ‘De rand rond Brussel telt ongeveer 400.00 inwoners’, klinkt het bij organisator Stefan Vanderelst. ‘Daartussen zitten heel wat artistieke figuren bij. Daarom ben ik, in samenwerking met jeugdhuis Merlijn, gestart met deze grensoverschrijdende kunsttentoonstelling. Ik ben voor deze tentoonstelling op zoek gegaan naar creatieve geesten die out of the box denken en hun eigen creatieve paden bewandelen.’


Randgeval geeft zeven artiesten een podium. ‘Het was mijn bedoeling om verschillende kunstvormen in de kijker te zetten, want kunst is meer dan pakweg een schilderij.’


De zeven artiesten zijn: Graffitiartiest Ayar Zaventem, futuristische tekenaar de zogenaamde The Invisible Man uit Kortenberg, tekenares en schilder Roxanne Struyve uit Tervuren, juweelontwerper Margot Declerck uit Anderlecht, juweelontwerper Juan Harnie uit Dilbeek, Photoshopartiest Ken Huys uit Halle en Mattey, een creatieve duizendpoot uit Leefdaal.


De tentoonstelling gaat door in jeugdhuis Merlijn aan de Kerhofstraat 54 in Wezembeek-Oppem


Photoshop Magazine 11


Uit een selectie van honderden inzendingen, kwam deze op de tweede plaats.  Turtle Island,

een moderne mythe. "Ken gaf zijn visie op deze indrukwekkende manier vorm. Hij maakte er ook een speedartfilmpje van en zette het op youtube"



Kunstgroep Aureool en fotoclub Iris stellen tentoon in de Oude Post in HALLE - Editie Pajot


Kunstgroep Aureool en Fotoclub Iris Lembeek sloegen de handen in elkaar om, in het teken van het Cultuurfestival van Halle, een kunst- en fototentoonstelling van beeldende kunsten naar de Oude Post te brengen.


Beide verenigingen werken sinds jaren samen om van deze gebeurtenis een uitgelezen kunstmoment te maken. Niet alleen tonen zij stijlvolle kunstwerken, fotoclub Iris Lembeek stelt ook foto’s tentoon onder het thema ‘Drieluik’.


Er is een gasttentoonstelling met als het thema 'ballet op verlaten plaatsen'. Voor deze reeks werkten stadsfotograaf Juno en grafisch wonderboy Ken Huys samen, Juno maakte de beelden en Ken zorgde voor een magische beeldvorming die doet dromen.


Geïnteresseerden kunnen deze tentoonstelling nog gratis bezoeken op 9, 10, 11, 12 en 13 oktober, telkens van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur in de Oude Post, Kardinaal Cardijnstraat in Halle. © Elsie De Greef

'Als ik een week lang niets gedaan heb, begint het te jeuken'   KUNST - INTERVIEW - Zij is modefotografe, hij is kunstenaar.

Als broer en zus vullen Ken (27) en Dena Huys (25) elkaar perfect aan.  Na enkele jaren elk hun eigen ding te doen, willen ze nu de krachten bundelen.


Auteur: evyvr

27.03

2015


Vanwaar die kriebel voor kunst?


Ken: Als kind werden wij grootgebracht met enkel pen en papier. Er was niets ANDERS, maar dat was ook niet saai. Integendeel zelfs.

Dena: Eigenlijk hebben wij een heel creatieve jeugd gehad. Als we iets deden met onze ouders of familie, dan was het altijd tekenen of knutselen.

Ken: Ook de rest van de familie is erg creatief. Mama kan tekenen, net als onze opa. Papa is dan weer goed in het maken van kostuums en peter Wim (nvdr.: Wim Soutaer), die zingt.

 

Creativiteit zit dus in jullie genen.


Ken: We zijn inderdaad een artistieke familie, maar elk op een ander gebied. Mijn passie is het creëren van verhalen en concepten en die werk ik het liefst uit met verf of Photoshop. Daarnaast heb ik ook mijn eigen T-shirtlijn, AnimaliTee. Maar op dit MOMENT hou ik me het meest bezig met mijn grote schilderijen.

 

Dena, jij bent modefotografe en modellenscout voor Dominique Models, een van de meest bekende agentschappen in de Benelux. Hoe kwam je daar terecht?

Dena: Zo’n drie jaar geleden kocht ik, impulsiefs als ik ben, een klein cameraatje. Ik dacht: ik ga op vakantie en ik maak er wat FOTO’s. Achteraf bleken die meteen mooi te zijn: de compositie zat goed en ook artistiek gezien waren ze erg mooi. Ik had er dus wel voeling voor. Toen mijn vriend, Mathias Sourbron, door Dominique Models gescout werd, kwam het bureau voor het eerst in aanraking met mijn werk. Ik had namelijk al wat foto’s gemaakt van hem. En zo ging de bal aan het rollen.

 

Hou je je verder nog bezig met ANDERE dingen?


Dena: Tegenwoordig experimenteer ik met de combinatie van fotografie en verf. En zoals Ken met AnimaliTee zijn eigen T-shirts samenstelt, heb ik ook al geëxperimenteerd met T-shirtdesigns met mijn eigen foto’s. 

FOTO: Dena Huys, T-shirt: Ken Huys, Model: Mathias Sourbron

 

Waarin verschilt jullie werk van elkaar?



Ken: Ik kan beeldender werken, verhalen maken. Maar je zal me nooit horen zeg dat fotografie niet artistiek is. Het gaat gewoon een andere richting uit.

 

Toch werken jullie af en toe eens samen.


Dena: Dat klopt. Voor één van Kens laatste werken hebben we de handen in elkaar geslagen. Zo heeft hij een portret geschilderd van mijn vriend, op basis van een foto die ik gemaakt heb. Eigenlijk zijn we aan het brainstormen over een samenwerking om onze eigen T-shirts als MERK te lanceren. Ik wil het meer op een fashion-gerichte manier aanpakken, terwijl Ken meer te vinden is voor het speelse.


Foto: Ken Huys

 



Hoe kwamen jullie op dat idee?



Dena: We zaten bij elkaar en we dachten: ik ben modebewust en hij is heel goed in het conceptuele, dus waarom onze krachten niet bundelen? Samen staan we sterk.

Ken: Tegenwoordig moet je trouwens al bijna samenwerken om ergens te geraken. Natuurlijk zit het nu nog allemaal in de beginfase. We moeten het logo nog bedenken, sponsors zoeken… Er komt echt veel bij kijken.

Dena: Inderdaad. Het lijkt allemaal gemakkelijker dan dat het werkelijk is.

Ken: Het belangrijkste is nu dat we enkele knopen doorhakken. Ook de webshop zal nog voor veel werk zorgen. Eigenlijk willen we het graag allemaal een niveautje hoger tillen. Samen meer mensen bereiken, want dat blijft toch het grootste probleem. Je zou denken dat het vandaag de dag allemaal heel snel kan gaan, maar eigenlijk is dat nog altijd niet zo. Het blijft moeilijk om naambekendheid te verwerven.

 

 Zorgt jullie project nu voor een sterkere band als broer en zus?


Dena: Zo close zijn wij eigenlijk niet, maar we hebben alleszins al iets meer om over te praten. (lacht)

Ken: Afspreken om iets te bespreken, is nu eigenlijk een soort verplichting.

Dena: De samenhorigheid was er bij ons wel altijd, in die zin dat we van elkaar weten dat we met kunst bezig zijn. We zeggen snel al eens: nice dat je dat hebt gedaan, of dat is een goed werk.

Ken: Al zijn we ook wel altijd kritisch voor elkaar, hé?

Dena: Ja, soms durven we wel eens zeggen: dat is echt niet mijn ding. Maar Ken vindt vaak iets niet goed hoor. Dan denk ik: Jezus, dat van u is ook niet goed ze. (lacht)

Ken: En toch zijn er dingen die ik ook van Dena wil leren, zoals haar professionaliteit.

 

Dena, geef daar eens een voorbeeld van.


Dena: Ik denk bijvoorbeeld na over vrolijke, positieve Facebookberichten. Ken durfde vroeger soms wel eens heel droge statussen schrijven, en ze dan posten om 7 u ’s ochtends. Dan denk ik: Ken, niemand heeft dat gezien hé. Dan grijp ik in.

Ken: Ja, ik denk vaak: als het goed is, verkoopt het zichzelf wel. Maar eigenlijk is dat niet zo.

 

Hoe zien de komende maanden er nu uit?


Dena: Dat zal er allemaal wat van af hangen. Maar binnen enkele maanden plannen we wel al een duo-tentoonstelling.

Ken: Ik kan daar dan mijn schilderijen tonen en zij haar foto’s, of al een kleine modeshow houden met onze eerste T-shirts.

 

De goesting zit er duidelijk in.


Ken: Dat moet je ook hebben. Als ik een week lang niets gedaan heb, begint het te jeuken.

Dena: Ja, dat heb ik ook met foto’s. Als ik door een magazine blader, denk ik snel: ah, die heeft dat zo gedaan. Dat kan ik ook eens proberen. En zo heb ik nu eigenlijk een beroepsmisvorming: ik ben er altijd en overal mee bezig. (lacht)

 

Meer informatie vind je op de website van Ken en Dena.

 

Tekst: Evy Van Ruyskensvelde

Ken Huys schildert Prinsen van Oranje

(Historische Hondzochtfeesten)


Op 09/06/2015 om 08:56

Gepubliceerd door: Freddy Kempeneer

HALLE - De derde Historische Hondzochtfeesten staan dit jaar in het teken van drie oorlogen. De organisatie hangt deze keer haar wagentje ook  aan de herdenking van 200 jaar Slag van Waterloo.

Zaterdag 20 juni 2015 staat in het teken van de slag van Waterloo. Het slagveld van Waterloo beperkte zich niet tot Waterloo alleen maar reikte tot in Vlaanderen. Het tweede hoofdkwartier van Wellington lag op 18 juni 1815, in de hoeves Malavise en Yserbyt. De Prins  stond aan het hoofd van de 2de linie die Brussel, Antwerpen en Oostende moest verdedigen. De weg naar de havens moest beveiligd worden indien de Britten de slag in Waterloo verloren. Hiervoor had Frederik, Prins van Oranje, een legermacht van 17.000 soldaten tot zijner beschikking: Belgen, Nederlanders, Britten, Duitsers, Zweden en Russische Kozakken. Deze verbleven hier in Hondzocht en de omstreken rond Halle en tot in Geraardsbergen.

Ken Huys

Op dit ogenblik schildert Ken Huys de  portretten  van Frederik en Wilhelm , Prinsen  van Oranje. Deze portretten worden ten toon gesteld op 20 en 21 juni 2015.

Wieze Oktoberhallen 2017


Tentoonstelling Ken Huys tijdens het lenteconcert van Wim Soutaer te Wieze.



K

Ken Huys streeft met zijn portretten

naar meer fierheid over ons lokaal talent. (CC T' Vondel 2021-2022)


Met de nieuwe portrettenreeks wil Ken Huys komaf maken met de Belgische bescheidenheid over alle grote sterren in huis. Belgen stellen zich liever nederig op dan aan grootspraak te doen. Charmant maar zo vergeten we soms dat de Belgische troeven België groter maken dan we denken dat we zijn. 


In de Foyer van CC ’t Vondel hebt u vandaag de kans om Stromae tegen het lijf te lopen. Er valt immers niet naast de portretten van 100x150 cm te kijken. ‘Zo groot als de artiesten het verdienen’, aldus Ken Huys. 
Ook Dries Mertens, Selah Sue, Oscar & The Wolf, Zwangere Guy, Angèle, Otto-Jan Ham, Koen Wauters, Matteo Simoni en Mathias Vergels sieren de muren wanneer u het cultuurcentrum binnenwandelt. En er zijn er nog onderweg want Ken Huys heeft wel twintig Belgische beroemdheden vereeuwigd.

De reeks gaat erover om een statement te maken. Het mag geen taboe zijn om gewoon eens grofweg te stoefen over wat voor moois er op de Belgische bodem is gekweekt. Maar ook om te blijven opscheppen, want Ken Huys lijkt het kennelijk ook moeilijk te hebben met het feit dat sommige artiesten in de vergetelheid geraken.

Ken Huys begon met zijn reeks in 2015 en werkte elk jaar ongeveer drie portretten af. Bijna elke artiest reageerde op hun beeltenis. Zo zei Otto-Jan Ham laconiek dat zijn portret beter is dan het origineel. Matteo Simoni is erg blij met het resultaat. Greta Thunberg vindt haar portret amazing en Zwangere Guy reageerde: ‘Bro, merci!’ Dries Mertens was bang om het werk kapot te maken met zijn handtekening en de vader van Average Rob heeft het schilderij gekocht om als verjaardagscadeau te geven. Enkel maar positieve reacties aan het adres van Huys. 

Huys is al sinds kleine jongen in de ban van tekenen en schilderen. ‘We hadden het thuis niet zo breed. Zodra ik wat papier en potloodjes vond, installeerde ik mij voor het raam en tekende alles wat er passeerde. Dat waren dan zowel menselijke gezichten als bomen. De natuur heeft mij altijd al geboeid.’ Voor zijn lentefeest kreeg hij de schoolopdracht om een vrij werk te maken en schilderde uit zijn hoofd een prachtige zonsopgang. ‘De dokter uit het dorp had toen gevraagd om mijn werk te kopen, wat voor mij het allergrootste compliment was maar mijn moeder heeft de verkoop geboycot en sinds dan hangt mijn schilderij al jaren in haar living.’

Na twaalf jaar in de grafische sector gewerkt te hebben, vindt Huys het tijd voor nieuwe uitdagingen. Hij is van plan om volledig zelfstandig schilder te worden en zal dat doen vanuit zijn atelier in het rustige Bilzen. Het volgende project zal ietwat pikanter zijn dan wat we van hem gewoon zijn. Huys kiest voor een nieuwe richting waarin de schoonheid van het lichaam met al haar imperfecties centraal staat. ‘Wie weet lukt het mij om enkele bekendheden te strikken, maar voor nu werk ik vooral met bevriende modellen.’